Пешеходни Преходи

Излет до връх Колош

Връх Колош с височина от 1315 м. е най-високият връх в Колошкият дял на Конявска Планина. Характерни за тази част на планината са вековните дъбови гори и див божур.

Разходка над село Влахи до връх Баба

Връх Баба с височина 1265 метра се намира по западните склонове на Пирин над село Влахи. Намира се леко встрани от пътеката, която води от село Влахи до хижа Загаза, пътеката е маркирана в синьо-бяла маркировка.

Разходки из Малешевска планина

Малешевска планина е погранична планина в Югозападна България и Северна Македония. На север от нея се намира Влахина планина, а на юг – Огражден. На изток от Пирин я разделя река Струма и Кресненското Дефиле.

Зимно изкачване на връх Спанополски Чукар

Дойде му времето да изкачим зимно и връх Спанополски чукар (2576). Миналата зима стигнахме само до заслон Спано Поле, нещо ни домързя да продължим нагоре, а и не всички в групата носеха снегоходки.

Изкачване на Башлийски Чукар през Спано Поле

Башлийски чукар е връх в Пирин с височина от 2683 метра и е разположен леко в страни от основното било, от Бъндеришкият чукар ги дели само един ръб. Но най-подходящият и лек маршрут е да се качи върха от към заслон Спано Поле.

Изкачване на връх Лопушки от Кирилова Поляна

Преходът ни беше от Кирилова поляна покрай Сухото езеро, изкачване до Поповокапски езера по пряката пътека наречена Асансьора, изкачване на Лопушки връх (2698) и след това спускане към заслон Кобилино Бранище, Сухото езеро и Ки

Разходка до връх Мечит по Фердинандовият път

Това е един сравнително лек преход, но с повече денивелация, който няма технични участъци, почти през цялото време се върви по фердинандовият път, като се тръгва от Говедарци, минава се покрай хижа Мечит, връх Малък Мечит и се