Вело Преходи

Вело изкачване на връх Ипсарио, Тасос

Връх Ипсарио с височина от 1204 метра е най-високият на остров Тасос, както и други островни първенци и този е много панорамен. Откриват се гледки към Кавала и Керамоти, полуостров Атон, островите Лемнос и Самотраки.

Вело Приключение до 19-та Застава

Къща за гости 19-та Застава се намира в Малешевска планина над село Горна Брезница под връх Трите Гроба, някъде по средата между връх Алаборун и граничното основно било на планината.

Вело Приключение до Храсна и Бельово

Селата Бельово и Хасна се намират по западните склонове на Южен Пирин. Достъпът до тях е по черни пътища, като асфалтов път има до близките села Калиманци и Горно Спанчево.

Вело обиколка на езерото Керкини

Миналата година обиколихме с колелата езерото Керкини в Гърция в началото на Май. Тази година решихме да е през февруари, за да може евентуално да засечем розово фламинго, преди да са отлетели в началото на Март.

Вело обиколка на винарните в Мелнишко

От няколко години винарните в мелнишкият край имат дни на отворени врати в уикендите около Трифон Зарезан. Има музикални и шоу програми, дегустации на вина и други забавления.

Вело преход през махалите на село Бистрица до Стоб

Село Бистрица разположено над Благоевград е било навремето с над 50 махали, в Уикипедия се води, че махалите са 42. Разположени са по планинските склонове на Югозападна Рила от двете страни на река Благоевградска Бистрица.