Зимно изкачване на връх Полежан

Зимно изкачване на връх Полежан
Дати

Един що годе хубав ден в началото на Февруари направихме зимно изкачване на връх Полежан. Времето в по ниските части на Пирин беше чудесно, но билните части започна да духа много силен вятър.

До хижа Безбог се качихме с лифта от хижа Гоце Делчев, взехме двупосочни билети, които този сезон са на цена от 25 лева. Като екипировка носех снегоходки и котки, макар че нямаше нужда от тях.

Всъщност в един момент сложих снегоходките, с тях се вървеше малко по-добре и поне не ми тежаха на гърба, но като цяло се затъваше съвсем малко.

В самото подножие на връх Полежан спряхме, свалих снегоходките и сложих котките. Не че и от тях имаше нужда, имаше хора които се качиха към върха със снегоходки.

Преди самият връх започна да духа ураганен вятър, върхът се обгърна в облак/мъгла и буквално на 5 минутки от самият връх реших да се върна.

Връщането до хижа Безбог стана доста по-бързо, беше около обед и в циркуса около хижата вятъра почти не се усещаше. Хапнахме, пийнахме малко винце и се отправихме с лифта надолу към колите.

Add new comment