Зимна разходка до хижа Каменица/Беговица и Даков мост.

Зимна разходка до хижа Каменица/Беговица и Даков мост.
Дати

За Неделя 24-ти Януари групата на Бела Екстрийм бяха запланували да направят разходка до хижа Беговица/Каменица и ако условията позволяват малко по-нагоре. Решихме да се присъединим и ние.

Та сутринта в Неделя оставихме колите в Попина Лъка, при уширението близо до водопада, като се отбихме да го видим. Бяхме подранили и решихме да не чакаме основната група, поехме по пряката пътека към хижа Беговица.

Водопад Попина Лъка

В началото пътеката беше кална, кишава и мокра. Като набрахме височина кишата отстъпи място на хубавият сняг. Пътеката ясно се очертаваше в снега, преди нас бяха минавали много други хора. До хижа Каменица стигнахме за малко повече от час.

По пътеката нагоре към хижа Беговица

На хижата спряхме за почивка и да закусим, пък и да изчакаме петричката група, която беше многолюдна, над 30 човека. От тях една малка част се навиха да продължим нагоре към Даков Мост.

След хижата вече нямаше добре утъпкана пътека, но и не се затъваше много. Лека полека стигнахме до моста наслаждавайки се на красивата природа около нас.

Малко така да нагазим до колене в снега

Едно момче от Сандански носеше гайда, изпълни няколко народни песни и насред снега до Даков Мост се изви хорото. За съжаление не можах да направя хубави снимки.

Гайдар в Пирина

Там на моста направихме по някоя снимка и се върнахме в хижата. Там купонът вече беше започнал, отвън пред хижата отново засвири гайда. Докато слънцето огряваше поляната пред хижата беше приятно отвън.

На Даков Мост

След като хапнахме и поседяхме на хижата, решихме че е време да се връщаме към колите. Този път решихме да се върнем през Туричка Черква, но така доста се удължава пътя, над 2-пъти по-дълъг става.

След 2 часа ходене най-накрая се добрахме до колите оставени на Попина Лъка и поехме обратно към Благоевград.

 

Коментар