Пешеходни Преходи

Изкачване на връх Шаралия

Дойде му времето и на връх Шаралия, по принцип идеята беше и качване до Синаница, но в края на Ноември дните са много къси и за това направихме една лека разходка до връх Шаралия, като тръгнахме от мраморните кариери над

Разходка до хижа Добърско

Имахме запазена нощувка в Добринище и през деня се чудихме къде да направим една по-лека и лежерна разходка и везните наклониха за село и хижа Добърско.

Есенна разходка около Якорудските езера

Една разходка из Якорудският циркус и Якорудските езера, тръгнахме от Нехтеница и минахме покрай Рибното езеро, след това покрай Мъртвото езеро се качихме билото  и се пуснахме покрай Синьото езеро.

От Тевно Езеро до Банско Пеш

За четвъртък 26-ти август плана беше да отидем с нощувка на хижа Демяница, но за по-разнообразно да минем през Типиците, но лошото време ни накара да слезем директно към хижата по долината на реката директно от Мозговишка порта надолу.

От хижа Трите Реки до Тевно Езеро и връх Дженгал

Вечерта с групата седнахме да хапнем и пийнем на хижа Трите Реки и да обсъдим маршрута ни до Тевно Езеро. Вариантите бяха няколко – можеше през Маленкото езеро и връх Каменица, както го направихме предната година, можеше пак покрай Маленкото езеро, но да оставим раниците на премката между Яловарника и Каменица, да ккачим Каменица и да се върнем към премката и от там през Беговишки превал да отидем към Тевно.

От хижа Безбог до хижа Трите Реки по Дебели Рид

В тази част ще ви разкажа за прехода ни по Дебели Рид, отдавна му се канехме и дойде времето да осъществим намеренията си. Началната точка ни беше хижа Безбог, а крайната хижа Трите Реки, които се намира на 100-тина метра от хижа Пирин.

По билото от Картала до хижа Македония

Отдавна си ми се искаше да го направя този преход, от горна лифтова станция на Бодрост/Картала по билото до хижа Македония. Хем ми както се казва ми е в задният двор, хем до сега не го бях ходил изцяло.