Лунен календар и Лунна диета 2024

Лунен календар 2024

Лунните цикли имат огромно влияние върху течностите на нашата планета – явен пример за това са приливите и отливите. А основният съставен елемент в човешкото тяло – това е водата, така че луната освен на океаните влияе и на човека.

Древните българи често са се осланяли на лунните цикли и лунният календар. Например никога не са тръгвали на война и битка, когато луната е била намаляваща се. Защото раните получени през този период много по-бавно зараствали.

Лунен календар за 2024-та година: 

Лунна Диета

В днешните модерни времена няма да тръгнем на битка, но спокойно може да спазваме диети свързани с лунният цикъл. Една от популярните и известни такива диети е Лунната Диета.

Лунната диета има 2 варианта – по-лек и лесен и по-труден. Първият е 24 часово гладуване, което започва в часа на лунната фаза и завършва след 24 часа. През тези 24 часа са позволени само течности – вода, чай, а ако не може да издържите толкова без енергия – прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове. Може да подсладите с малко мед.

Трудният вариант е 72 часово гладуване, което започва 24 часа преди лунната фаза и продължава в рамките на 3 дни. Препоръчва се това да се прави или на новолуние, или на пълнолуние и не повече от веднъж месечно, дори веднъж на 2-3 месеца.

По време на лунната диета са забранени твърдите храни, кафето, цигарите и алкохолът!

Категории

Коментари

В край на сметка кога започва диетата, само на пълнолуние или всички фази на луната, които сте показали?

Може и на всяка фаза, но масово се правил или на пълнолуние или на новолуние. Зависи от вас колко често искате да е. Януари правих диетата и на новолунието и на пълнолунието, но само за 24 часа. Още не мога да е на пълни 72 часа.

Здравейте. Това означава ли следното - ако гладувам един път в месеца, 24 часа, и го правя по време на пълнолуние, като пример ще дам 25.02.24, 14:31, и започвам да гладувам от 14:31 часа натам, преди това мога да ям както си ям нормално храна и мога да започна да гладувам от 14:31 до следващият ден до 14:31? Правилно ли съм разбрал?

Благодаря

Да, точно това означава. Макар че повечето хора започват малко преди часа, даже някои не ядат в деня на Пълнолунието, което е утре в 14:31. Но вие може да си обядвате и след това до неделя да сте на диета и в неделя към 15 часа пак да започнете да се храните.

Коментар