Вело-Обиколка на Беласица 2017

На старта в Петрич

Тази година в началото на Юни се проведе за 7-ми пореден път вело-обиколката на планината Беласица. Обиколката е изцяло по асфалтов път, като се прави в продължение на 2 дни, всеки ден се изминават малко под 100км.С всяка година участниците се увеличават и последните няколко пъти бройката надхвърля 300. Повечето са българи, но се включват както македонци, така и гърци. Това е нормално, защото трасето минава през Македония и Гърция.

Обиколката не е от състезателен характер, тя е просто едно любителско каране по един красив маршрут, където може да се срещнеш с много нови хора, които са на твоята вълна, а именно колоезденето.

Традиционно се започва от центъра на град Петрич с погача и мед. След кратки реши относно организацията колоната велосипедисти се отправя към границата с Македония. Малко след преминаването на границата колоната се отбива от главния път за Струмица и се кара по пътя между селата в подножието на Беласица.

Тази година за първи път обиколката на Беласица беше финансирана по евро проект, в който се беше включила и организация от Македония. Те бяха организирали обяд в село Банско. Нощувката традиционно е в Стар Дойран, на брега на Дойранското Езеро.
Дойранското Езеро с изглед към Беласица
И както всяка година, така и тази вечерта беше организирано парти с награди и страхотна веселба.

На другият ден сутринта поехме към граничният пункт с Гърция, който е много близо до македонското курортно градче.

Последва дълъг, но красив маршрут в южните поли на Беласица и покрай езерото Керкини. Голямата почивка се прави, точно преди включването в магистралата между Кулата и Серес. От там следва леко изкачване до Кулата и след това по второкласни пътища се стига до Петрич.


Вело-Обиколка на Беласица 2017 Вело-Обиколка на Беласица 2017 Reviewed by Irgynet on ноември 19, 2017 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.