Разходка над село Влахи до връх Баба

Връх Баба с височина 1265 метра се намира по западните склонове на Пирин над село Влахи. Намира се леко встрани от пътеката, която води от село Влахи до хижа Загаза, пътеката е маркирана в синьо-бяла маркировка.

Вело обиколка на езерото Керкини

Миналата година обиколихме с колелата езерото Керкини в Гърция в началото на Май. Тази година решихме да е през февруари, за да може евентуално да засечем розово фламинго, преди да са отлетели в началото на Март.

Вело обиколка на винарните в Мелнишко

От няколко години винарните в мелнишкият край имат дни на отворени врати в уикендите около Трифон Зарезан. Има музикални и шоу програми, дегустации на вина и други забавления.

Разходки из Малешевска планина

Малешевска планина е погранична планина в Югозападна България и Северна Македония. На север от нея се намира Влахина планина, а на юг – Огражден. На изток от Пирин я разделя река Струма и Кресненското Дефиле.

Къде да покараме ски в Югозападна България

Като любител на ските и живеещ в Благоевград ще ви представя местата където може да покарате ски в Югозападна България, като имам предвид предимно Благоевградска и Кюстендилска области и ще наблегна на не толкова популярните курорти и ски писти.

Зимно изкачване на връх Спанополски Чукар

Дойде му времето да изкачим зимно и връх Спанополски чукар (2576). Миналата зима стигнахме само до заслон Спано Поле, нещо ни домързя да продължим нагоре, а и не всички в групата носеха снегоходки.

Лунен календар и Лунна диета 2024

Лунните цикли имат огромно влияние върху течностите на нашата планета – явен пример за това са приливите и отливите. А основният съставен елемент в човешкото тяло – това е водата, така че луната освен на океаните влияе и на човека.