Рилски Красоти - Около Мальовица

През 2015-та с приятели направихме едно много добро преходче из Рила планина, насладихме се на изключително красивата природа и многобройните езера около Мальовица и в посока хижа Иван Вазов. Ето и малко повече подробности за това наше преживяване:
По пътеката към хижа Мальовица
Групата бяхме 5 човека все мъжкари, 3-ма от Кресна, аз от Благоевград и едно момче от Дупница. С кресналиите уговорено се засякохме във ранния влак в посока Дупница, където ни чакаше агента от Дупница. От там с такси се придвижихме до ЦПШ Мальовица. От там нарамихме раниците и леко се качихме до хижата, където щяхме да спим първата вечер.
Самата хижа Мальовица

Закусихме и обсъдихме какво да правим през деня и маршрута набързо беше измислен: Да се качим до Страшното Езеро и от там да слезем покрай Йончево Езеро до ЦПШ и пак по пътеката, която бяхме минали току що да се върнем на хижа Мальовица. Речено - Сторено!
Едно от езерата по пътеката от х.Мальовица към Страшното Езеро
Пътеката в началото от хижата към Страшното Езеро е много стръмна, катерите по камънак и се провирате из клека докато наберете височина. Следват няколко красиви езерца докато стигнете самото страшно езеро и каменният заслон до него.
заслон Страшното Езеро
и самото Страшно Езеро

Там ударихме по биричка, и заслизахме в посока Йончево Езеро, което в един момент се откри пред нас в цялата си прелест. След него пътя надолу към ЦПШ беше скучно и монотонно слизане. Последва отново изкачване към хижата, където преспахме.
Йончево Езеро
А ето и още няколко снимки от този ден и тази приятна разходка в красивата Рила Планина:


Рилски Красоти - Около Мальовица Рилски Красоти - Около Мальовица Reviewed by Irgynet on август 16, 2017 Rating: 5

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.